Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

4 portioner

4 skivor fläskkarré , ca 600 g
3 msk summer love rubb
150 g Castello® burger cheddar


½ g gurkor
½ dl hackad mynta
2 ½ dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
1 tsk spiskummin
3 st små citroner
1 st silverlök
1 st bifftomat
1 huvud isbergssallad
4 st hamburgerbröd

Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Tillagning

Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.

Gnid in köttet med rubben.  Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur den. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med matyoghurt, örter och spiskummin. Grilla köttet på hög värme och vänd ofta så att köttet inte blir bränt. Lägg på osten och låt den smälta. Dela citronerna och grilla snittytorna.  Skala och skiva löken. Skär tomaten i skivor. Dela och skölj salladen. Grilla hamburgerbröden. Pressa grillad citron över köttet och lägg ihop bröden med sallad, lök, tomat och kött emellan. Servera med gurkyoghurten.