Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

4 port portioner

500 g broccoli
150 g Castello® burger blue
2 msk olivolja


50 g rostade hasselnötter
½ dl hackad persilja
rivet skal av 1 st citron


3 msk japansk soja
1 dl olivolja
2 msk sesamfrön

Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hassel--nötter

Tillagning

Gott som tillbehör eller hel rätt. Använd gärna så mycket som möjligt av broccolin, det sitter lika mycket smak i stjälken.

Dela broccolin i kvartar. Pensla med olivolja och lägg dem i en stekpanna av gjutjärn eller en plåt. Ställ pannan på grillen och grilla på hög värme ca 10 min. Lägg på ostskivor och låt broccolin grilla klart på indirekt värme under lock, 5-7 min.  Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal. Blanda samman soja, olivolja och sesamfrö. Ringla över dressingen och strö över nötterna vid servering.