Grillad aubergine med blåmögelost och tomat

45min 4 portioner

Blåmögelspread:
0,5dl ädelost eller annan blåmögelost
0,5dl ricotta
3 msk hackad färsk basilika

Smörgås:
2 msk balsamvinäger 
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar 
1 mellanstor aubergine
4 mellanstora tomater i skivor
4 ciabattabröd, rostade
12 färska basilikablad

Grillad aubergine med blåmögelost och tomat

Tillagning

Preppa alla grönsaker. Skär auberginen i halvcentimetertjocka skivor och skiva tomaterna. Pressa vitlöken och hacka basilikan.

Blanda blåmögelost och ricotta med hackad basilika. Ställ åt sidan. Blanda vinäger, olja, rosmarin och vitlök. Salta och peppra.

Tänd grillen. Pensla aubergine och tomat med balsammarinaden. Grilla grönsakerna tills de är mjuka. Halvera bröden och täck underdelen med blåmögelspread. Lägg på aubergine och tomat. Servera varma eller ljumma.