Gratäng med Castello White med Chili, potatis och parmaskinka

4 portioner
  • 150 g Castello White Red Chili
  • 800 g potatis med skal, skurna i bitar
  • 12-14 skivor parmaskinka 
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk färsk rosmarin
  • ½ kopp lönnsirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
Gratäng med Castello White med Chili, potatis och parmaskinka

Tillagning

Potatisgratäng är lätt att laga och passar bra till grillat kött, kyckling eller biff.

Så gör du:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg potatisen i en gryta med vatten och salt. Koka i 5-8 minuter.
  • Ta upp potatisen, torka dem och låt dem svalna. 
  • Rulla varje potatis med parmaskinka, lägg i en ugnsfast form tillsammans med rödlök. 
  • Droppa över olivolja, krydda med salt och peppar. 
  • Skär osten i små trekanter. 
  • Blanda rosmarin, sirap och vitvinsvinäger, häll över potatisen (spara lite av blandningen). 
  • Grilla i ugnen i 10 minuter. 
  • Strö bitarna av osten över potatisen, häll på resten av sirapsblandningen. 
  • Låt osten tillagas med potatisen i ca 4 minuter.
  • Servera varmt. 

Visa alla recept