Gourmetburgare med bacon och äpple

1 portion

150g köttfärs

Hamburgerbröd

Castello® Burger Blue

Bacon

Sallad

 

Äppleketchup

3 gröna äpplen

1/2 vaniljstång

0,5dl äpplecidervinäger

1dl vatten

4 msk honung

4 msk socker

 

Karamelliserad lök

1 gul lök

1 msk olivolja

 

Chipotlemajonnäs

1 ägg

1 Chipotle

1 vitlöksklyfta

Salt

Dijonsenap

2 msk citronsaft

1,5dl solrosolja

Gourmetburgare med bacon och äpple

Tillagning

Burgaren

Salta och peppra köttfärsen, blanda försiktigt med gaffel och forma till en burgare. Grilla 5-6 minuter på varje sida och placera en skiva ost på så att den får smälta.

Äppleketchup

Skala äpplena, skär dem i kuber och lägg i en kastrull med de andra ingredienserna. Dela vaniljstången på längden först. Koka upp och låt puttra i ungefär 20 minuter. Ta bort vaniljstången och mixa resterande ingredienser till en slät smet. Låt svalna i en skål.

Karamelliserad lök

Skär gul lök i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Strö i socker. Låt sockret bli varmt och lägg sedan i löken. Sänk värmen till medelhög och tillaga löken i ungefär 10 minuter. Salta och peppra. Rör försiktigt  och låt sockret smälta och karamellisera löken. Låt puttra i ytterligare 10 minuter.

Chipotlemajonnäs

Mortla chipotlen fint. Plocka bort för stora bitar. Häll pulvret i en skål med ägg, Dijonsenap, pressad vitlök, lite salt och citronsaft. Mixa till en smet. Häll långsamt i solrosoljan under omrörning tills du får en fin och krmig majonnäs. Smaka av med citron och salt. Ställ i kylen ett par timmar så att smakerna får utvecklas. 

Crispy ham

Stek bacon krispigt i panna eller i ugn. Placera på hushållspapper för att suga upp överflödigt flott.

Bygg burgaren med sallad ovanpå majonnäsen och köttet högst upp.  

Visa alla recept