Frittata med chorizo och Castello Blue

4 portioner

2 msk smör

2 msk olivolja

2 mellanstora rödlökar, skivade

2 dl tärnad kokt potatis

1 dl Chorizo, tärnad

6 kvistar färsk timjan eller annan färsk ört du gillar 

8 ägg

salt och svartpeppar

1 paket Castello Blue, smulad 

Frittata med chorizo och Castello Blue

Tillagning

Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna och sautera löken försiktigt tills den är mjuk. 

Tillsätt potatis och fortsätta steka på mellanhög värme i 5 till 7 minuter. Tillsätt sen chorizon och hälften av örterna. Låt sjuda i 3 minuter.

Vispa ägg med salt och peppar och häll i pannan, rör om försiktigt och tillaga på samma sätt som du skulle göra med en omelett. Värm upp ugnen på grillvärme.

Strö över hälften av osten och ställ in i ugnen. Ta ut när äggen börjar stelna och osten börjar smälta. Strö över resterande ost och timjan. Servera direkt.

Visa alla recept