Deviled eggs med cheddar och blåmögelost

1 portion

Deviled eggs med Danablu

6 ägg

3 tsk majonnäs

2 tsk dijonsenap

Saft av 1/4 lime

1-2 tsk Castello Danablu (beroende på hur stark smak du vill ha)

20 g bacon, tärnad

1 schalottenlök

Salt och peppar

Deviled ägg med Cheddar

6 ägg

3 tsk majonnäs

2 tsk dijonsenap

1 tsk chilisås

2 tsk paprikapulver

Saft av 1/4 lime

25 g Castello Cheddar

10 g bacon, tärnad

1 schalottenlök

1/4 röd paprika

Peppar

Deviled eggs med cheddar och blåmögelost

Tillagning

Deviled eggs är en utmärkt förrätt på bordet, både till vardags och på fest. Överraska dina gäster med dessa två varianter av deviled eggs - med cheddar eller ädelost och bacon.

Deviled eggs med Danablu

1. Koka ägg i 12 minuter tills de är genomkokta. Ta dem ur vattnet och knacka på äggen försiktigt med en sked att knäcka skalet.

2. Låt äggen svalna helt medan du steker bacon tills det är knaprigt.

3. Skala äggen och skär dem i halvor.

4. Lägg äggulorna i en skål och blanda dem med majonnäs, senap, limesaft och Danablu. Krydda med salt och peppar.

5. Använd två teskedar till små bollar i form av fyllning blandningen. Fyll äggvitorna med blandningen.

6. Slutligen strö ägg med bacon och hackad salladslök.

Deviled eggs med cheddar

1. Koka ägg i 12 minuter tills de är genomkokt. Så snart du tar dem ur vattnet, knacka på äggen försiktigt med en sked att knäcka skalet.

2. Låt äggen svalna helt medan du steker bacon tills det är knaprigt.

3. Hacka röd paprika och schalottenlök fint.

4. Skala äggen och skär dem i halvor.

5. Lägg äggulorna i en skål och blanda dem med majonnäs, senap, limejuice, chilisås, paprika och cheddar. Krydda med peppar.

6. Placera finhackad paprika längst ned i varje äggvita.

7. Använd två teskedar för att forma små bollar av fyllningen. Fyll äggvitorna med blandningen.

8. Slutligen strö bacon och hackad lök över äggen.

Servera med rostat rågbröd och / eller färska grönsakspinnar.