Chili Cheese Tops

30 portioner
  • 350g cheddar 
  • 200ml kycklingbuljong
  • 1½ tbsp majsmjöl
  • 2 jalapeños
  • 150ml mjöl
  • 2 ägg
  • 150ml Pankoströbröd (eller 
  • 100ml polenta (eller mjöl)
  • 1l smakneutral olja för fritering
Chili Cheese Tops

Tillagning

Chili Cheese Tops är perfekta för sena myskvällar och är dessutom rätt enkla att göra. I det här receptet hålls osten ihop av majsmjölet. Du kan faktiskt göra blandningen flera dagar i förväg, och då behöver du knappt jobba alls när du blir sugen på chili cheese tops. Perfekt.

Riv osten fint och blanda med majsmjölet. Hacka jalapeñon. Om du vill minska styrkan kan du ta bort fröna. För starkare ostbollar kan du addera lite chili.

Koka upp kycklingbuljongen, dra sen ner värmen. Blanda ner osten, lite i taget. Fortsätt blanda tills osten är smält i blandningen. Flytta till en skål, lägg i kylen i 3-4 timmar tills smeten är helt kall.

Ta den svalnade smeten och rulla till bollar, vänd dem sedan i mjöl blandat med salt och peppar, sen i vispat ägg, och till slut i en blandning av polenta och panko. Fritera bollarna tills de är gyllenbruna. Fritera inte för många på en gång, om du lägger för många i pannan sänker de temperaturen så att de inte blir ordentligt tillagade. Lägg de friterade bollarna på hushållspapper och strö lite salt på dem.