arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Chèvremousse med varma blåbär

Chèvremousse med varma blåbär är den perfekta efterrätten på vilken tillställning som helst. Getostens djupa och jordiga smak gifter sig med blåbärens sötma. Så gott!
Chèvremousse med varma blåbär
4 port

Ingredienser

  • Chèvremousse

  • Arla Ko® Eko Vispgrädde 2,5 dl
  • Strösocker 4 msk
  • Chèvre 150 g
  • Varma blåbär

  • Blåbär 2 dl
  • Citronsaft 1 msk
  • Citron Skal 1 tsk
  • Strösocker 2 tsk

Gör så här:

  1. Vispa grädde och socker med elvisp.
  2. Smula ner getosten och vispa in den i grädden.
  3. Sätt tätt lock eller plastfolie över, och ställ in i kylen i en halvtimme.
  4. Varma blåbär: Mät upp samtliga ingredienser i en kastrull och värm sakta på.
  5. Rör runt försiktigt och lyft från värmen när blåbären börjar spricka och vätskan är simmig.
  6. Skopa upp moussen i skålar eller glas, och skeda över varma blåbär.
  7. Servera direkt.