Chèvre chaud med bärsalsa

4 portioner

200 gram chèvreost

½ rödlök

4 skivor surdegsbröd

Olja att pensla brödet med

1 msk flytande honung

Svartpeppar

 

Bärsalsa:

2 dl färska hallon

1 dl färska björnbär

2 msk balsamvinäger

1 msk flytande honung

1 knippe färsk timjan

 

Chèvre chaud med bärsalsa

Tillagning

Sätt ugnen på grillvärme, 250 grader, och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Skär osten i fyra skivor och skiva rödlöken tunt. Pensla brödskivorna med olja, placera dem på plåten och lägg en skiva ost på varje brödskiva.

Bärsalsa: Lägg några hallon och björnbär åt sidan, och halvera resten. Blanda balsamvinäger och honung, och vänd ner bärhalvorna. Finhacka timjan och vänd ner.

Gratinering: Fördela rödlöken på osten, ringla över honung, strö på nymalen svartpeppar och ställ plåten i ugnen. Gratinera i 3-5 minuter, tills osten och brödet fått fin färg.

Toppa sedan med bärsalsa och hela bär. Servera direkt.

 

Visa alla recept