Castello White Chili med päron & rostad fänkål

4 portioner
  • 150 g Castello creamy white chili, skuren i små bitar
  • 4 fasta päron, skalade och halverade
  • 1 dl socker
  • 1 msk honung
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk havssalt
  • Focacciabröd

Dekoration

  • rostade och saltade mandlar
Castello White Chili med päron & rostad fänkål

Tillagning

Värm ugnen till 200C. Koka upp en kastrull med vatten. Låt päronen sjuda i cirka 6 minuter, ta sedan bort dem och låt torka. Lägg päron, socker, honung, vinäger, fänkålsfrön och havssalt i en skål. Blanda ordentligt och lägg blandningen på ett ugnsfast fat. Täck fatet med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter. 

Ta bort folien och pensla päronen med vätskan som finns i fatet. Tillaga igen, utan folie, i 25-30 minuter eller tills päronen är gyllene. Garnera med mandlar. Servera med ost och focaccia.

Visa alla recept