Burrata med sparris, salladslök och gremolata

4 portioner portioner

1 knippe sparris

1 knippe salladslök

Olja att steka i

Gremolata:

2 skivor dagsgammalt vitt bröd (torrt)

Citron, skal av hela och saft av halva

1 ½ dl hackad persilja

2 vitlöksklyftor, hackade

Salt och peppar

Till servering:

God olivolja

4 msk pinjenötter

200 gram burrata

 

Burrata med sparris, salladslök och gremolata

Tillagning

Burratan med sin milda smörighet låter sparrisen blomma ut! Den här gremolatan innehåller dagsgammalt bröd - ett utsökt sätt att ta tillvara på några skivor surdegsbröd. Har du bara färskt bröd, kan du torka brödet i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Hittar du inte burrata går det lika bra med mozzarella.

Börja med gremolatan: Mixa samtliga ingredienser i matberedare till en smulig blandning. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Om du vill ha gremolatan mer såsig kan du tillsätta en skvätt olivolja.

Hetta upp en stek- eller grillpanna, ringla ut en liten mängd olja och fräs sparris och salladslök tills allt fått fin färg. Lägg upp sparris och lök på ett fat. Ös på gremolata och riv över burrata. Strö över pinjenötter och ringla på olivolja, och servera genast.

 

Visa alla recept