Brillat savarin med balsamicostekt vattenmelon- och jordgubbssalsa

4 portioner portioner

1 litet hjul brillat savarin eller annan vitmögelost

200 gram jordgubbar

1 skiva vattenmelon

Smör att steka i

1 msk balsamicovinäger

Basilika

 

Brillat savarin med balsamicostekt vattenmelon- och jordgubbssalsa

Tillagning

Att smörsteka vattenmelon och jordgubbar fördjupar sötman och balsamicon tillför en intressant dimension till de typiska sommarsmakerna. Låt det söta samsas med ett litet hjul av din favoritost!

Ta fram osten från kylen i god tid inför servering. Skölj och halvera jordgubbarna, och skär vattenmelonen i kuber. Stek jordgubbar och melon i smör på hög värme i stekpanna, tills bitarna börjar få färg. Häll på balsamico och låt steka en kort stund till. Stjälp frukten direkt på osten, garnera med basilika och servera på en gång.

 

Visa alla recept