Brie med syrliga grönsaker och soja

1 portion

Inlagda grönsaker:

1 dl ättika

2 dl strösocker

2 dl vatten

2 morötter, skalade och tunt skivade

¼ blomkålshuvud, delat i buketter

1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor

 

Till servering:

200 gram brieost

Inlagda grönsaker

4 msk ljus japansk soja

1 tsk sesamolja

Krasse

 

Brie med syrliga grönsaker och soja

Tillagning

Servera briesushi! En lekfull kombination av franska och asiatiska smaker. Välj gärna en brie med lite fart i. Skärpan är en god kontrast till jordnära soja och friska grönsaker.

Inlagda grönsaker: Häll upp ättika, strösocker och vatten i en kastrull och hetta upp tills lagen är klar och börjar sjuda. Skala, skölj och skär grönsakerna och lägg i värmetålig burk. Slå på den heta lagen och sätt på lock. Låt svalna och dra i minst ett halvt dygn.

 

Till servering: Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad. Lägg upp osten med avrunna grönsaker, häll upp sojan i små skålar att doppa osten i, och droppa över lite sesamolja. Avsluta med lite klippt krasse.

 

Visa alla recept