Brie med chokladkolasås och frukt

1 portion

200 gram brieost

 

Chokladkolasås:

1 msk kakao

1 msk bryggt kaffe

½ dl strösocker

2 msk smör

Servera till:

Frukt, t.ex. passionsfrukt, vindruvor, plommon

 

Brie med chokladkolasås och frukt

Tillagning

Den här desserten är en dekadent hyllning till den oslagbara kombon ost och choklad. När den heta såsen möter osten stelnar såsen samtidigt som osten smälter - och det bästa av två världar möts i ren smakmagi!

Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad och portionera ut på tallrikar. Skär upp frukterna och lägg bredvid osten. Måtta upp ingredienserna till chokladkolasåsen och koka upp under omrörning. Låt puttra några minuter tills såsen tjocknar. Prova att ta upp skeden ur såsen och blås på den - blir såsen på skeden seg är det dags! Häll upp såsen på osten och frukten och servera direkt.

 

Visa alla recept