Plommonchutney med ost

1h 10 portioner

100 g socker
400 g plommon, tärnade
1 grovt hackad gul lök 
3 msk vit balsamvinäger
2 stjärnanis
¼ tsk grovt salt

Tillbehör:
400 g Ciabattabröd
400 g ost, exempelvis Brie eller Kvibille Ädel

Plommonchutney med ost

Tillagning

Smält sockret utan omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene. Rör om, tillsätt plommon och lök och blanda ner dem i sockret. Tillsätt vinäger, stjärnanis och salt och koka på låg värme under lock i ungefär en halvtimme. Rör om emellanåt så att sockret inte bränns. Ta bort locket och koka relishen i 2-3 minuter eller tills relishen tjockna.

Server den kalla plommonrelishen tillsammans med bröd och ost.

Tips: Plommonrelishen kan stå i kylen 3-4 veckor.