Blåmögel-kex med chutney

24 portioner

125 ml Castello® Blue  
60 ml osaltat smör
175 ml vetemjöl
50 ml majsstärkelse
en nypa salt och peppar
125 ml malda valnötter
50 ml valfri chutney

Receptet räcker till 24 kex.

Blåmögel-kex med chutney

Tillagning

Blanda mjöl, majsstärkelse, salt och peppar i en skål.

Blanda blåmögelosten med smöret i en mixer och mixa tills blandningen är slät och krämig. Tillsätt mjölblandningen och mixa stötvis tills det är blandat, men inte slätt. Knåda degen till en boll med händerna och rulla ut till en cirka 25 cm lång rulle. Rulla i malda valnötter. Slå in rullen i plastfolie och lägg i kylen i minst en timme.

Värm ugnen till 180°C. 

Ta bort plasten från degen och skär i 24 skivor. Lägg på bakplåtspapper och ställ i ugnen i 12 minuter.

Håll koll på ugnen, eftersom valnötter bränns vid lätt. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Servera med chutney.

Visa alla recept