Bisonburgare med blåmögelost och bacon

4 portioner
  • 500g bisonfärs (nötfärs funkar också)
  • 1/2 tsk salt 
  • 1/4 tsk vitlökspulver
  • 1/4 tsk lökpulver
  • 1/8 tsk peppar
  • 4 skivor Castello Burger Blue
  • 8 skivor lönnsirapsbacon
  • 4 hamburgerbröd
  • Ketchup
  • Rucola

Till lönnsirapsbacon

  • 8 skivor bacon
  • 0,5dl lönnsirap
  • 1 msk farinsocker 
Bisonburgare med blåmögelost och bacon

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C. Blanda lönnsirap och socker i en skål. Tillaga bacon i ugnen i 12-15 minuter, tills baconet börjar få färg. Ta ut ur ugnen och pensla med lönnsirapen. Ställ in i ugnen igen i 3-5 minuter, tills baconet är gyllenbrunt och krispigt. Ta ut ur ugnen, lägg på hushållspapper och ställ åt sidan.
  2. Lägg bisonfärs, salt, vitlökspulver, lökpulver och peppar i en skål. Blanda försiktigt ned kryddorna i färsen med en gaffel. Blanda inte för länge. Forma 4 burgare med händerna och lägg på en tallrik.
  3. Värm grillen (eller en stekpanna) till mellan/hög värme. Pensla burgarna med lite olivolja. Tillaga burgarna 5-6 minuter på varje sida. Sista minuten placerar du en skiva ost på varje burgare så att den får smälta lite.
  4. Servera burgaren i bröd, toppad med 2 skivor bacon, ketchup och rucola. 

Recept från Life Is But a Dish

Visa alla recept