Aubergine­burgare med blåmögelost

1 portion
  • 1 aubergine
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 dl panko
  • 3 msk smör
  • 4 skivor Castello Burger Blue

Citronkokt rödlök:

  • 2 rödlökar
  • saften av 1 citron
  • ½ dl strösocker

Gurksallad:

  • ½ gurka
  • 1½ dl fimstrimlad purjolök
  • ¼ dl hackad färsk persilja
  • ¼ dl rostade pumpakärnor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 2 krm salt

Tillbehör:

  • 40 g babyspenat
  • 4 hamburgerbröd
Aubergineburgare med blåmögelost

Tillagning

Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna. Fortsätt med gurksalladen. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär halvmåneformade skivor. Blanda ihop gurka, purjolök, persilja, yoghurt, vitlök och salt. Ställ kallt.

Dela auberginen i 8 skivor ½- 1 cm tjocka. Strö salt på båda sidor av augbergineskivorna, låt stå ca 20 min och torka av. Vispa upp ägget och 1 msk vatten. Vänd aubergineskivorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i panko. Stek aubergineskivorna i smör, ca 3 min på varje sida. Dela bröden och rosta snittytan. Fördela alla ingredienser på bröden och servera.

Visa alla recept