Ädelostpommes med örter

4 portioner portioner

600 gram potatis

Olja att fritera i

Flingsalt

En knippa rosmarin, hackad

En knippa timjan, hackad

140 gram kvibille gräddädel

Ädelostpommes med örter

Tillagning

Delikat till minglet, eller till hamburgaren.

Skala potatisen, och skär i jämnstora pommesbitar. Lägg i en skål och häll upp vatten och låt dra i någon minut. Skölj sedan i durkslag för att få bort stärkelsen.

Koka upp vatten i en kastrull, dra från plattan och lägg i potatisen. Låt potatisen dra i 10 minuter i det heta vattnet, och skölj sedan återigen av potatisen med kallt vatten. Låt torka på hushållspapper eller mellan rena kökshanddukar.

Häll upp oljan så att halva kastrullen fylls. Stäng av fläkten, och ha ett lock nära till hands för att täcka över oljan om den överhettas. Hetta upp oljan till 160 grader, mät gärna med kökstermometer. Fritera potatisen i omgångar tills den blir mjuk. Låt dra på hushållspapper.

När potatisen har svalnat, hetta återigen upp oljan, nu till 175-180 grader. Fritera potatisen i omgångar, och låt dra på hushållspapper. Lägg upp pommes frites på ett fat, och smula över flingsalt, örter och ost. Servera direkt!

Visa alla recept