Ädelost med mango chutney och smörstekta havregryn

1 portion

150 gram ädelost, eller annan blåmögelost

3 msk smör

1 dl havregryn

½ tsk strösocker

4 msk mango chutney, mild

 

Ädelost med mango chutney och smörstekta havregryn

Tillagning

Det här ser ut som den klassiska kombon ädelost och aprikosmarmelad, men överraskar garanterat i smakerna. Den kryddiga, syrliga mango chutneyn och de nötiga havregrynen livar upp den kämiga osten.

Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret. Stek havregrynen riktigt gyllene i smöret. Strö på socker mot slutet och veva runt så att sockret smälter. Stjälp upp grynen på hushållspapper och låt svalna.

Servera osten med en klick mango chutney och smörstekta havregryn.

Visa alla recept