Ädelost med senapskryddad plommonsylt

1h 4 portioner

25 g kallt smör
1 dl vetemjöl
1 tsk grovt salt
1 msk vatten
1 dl plommonsylt
1 tsk dijonsenap 
150 g vitmögelost eller ädelost

Ädelost med senapskryddad plommonsylt

Tillagning

Kex: 

Sätt ugnen på 225 grader. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet. Tillsätt salt och vatten. Blanda ihop till en deg och rulla till en ca. 6 cm lång rulle (ca 4 cm i diameter). Lägg degen täckt i kylskåp i minst en halvtimme. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sticka hål i kexen med en gaffel, pensla med vatten och ställ överst i ugnen i cirka 8 minuter.

Blanda sylt och senap och krydda efter smak.

Skär osten i bitar och servera dem på tallrikar tillsammans med den kryddade sylten och kexen.

Tips: I stället för plommonsylt du kan använda svart vinbärssylt eller blåbärssylt.