Bättre midsommar med ost

Äntligen midsommar! Och vad är en midsommar utan god mat, massor med ost, trevligt sällskap, minusgrader och ösregn? Inte midsommar alls ju! För de modiga kan det vara kul att testa härligt somriga smaker i ny skepnad. Lättlagat och gott, här är våra favoriter:

Zucchini-chips med Kvibille Cheddar

Små, knapriga chips som är perfekta som tilltugg före maten. Den smakrika cheddarn livar upp och får varje munsbit att dansa.

TILL RECEPTET

Ädelost med mango chutney och smörstekta havregryn

Det här ser ut som den klassiska kombon ädelost och aprikosmarmelad, men överraskar garanterat i smakerna. Den kryddiga, syrliga mango chutneyn och de nötiga havregrynen livar upp den krämiga osten.

TILL RECEPTET

SVECIAKRÄM MED BRYNT SMÖR, SNABBPICKLADE GRÖNSAKER OCH STEKT KAVRING

En symfoni av rena smaker! Pickla de grönsaker du tycker bäst om, men tänk på att rött pigment färgar av sig på andra grönsaker. Pickla därför rödbetor, rödlök och rädisor för sig.

TILL RECEPTET

BURRATA MED SPARRIS, SALLADSLÖK OCH GREMOLATA

Burratan med sin milda smörighet låter sparrisen blomma ut! Den här gremolatan innehåller dagsgammalt bröd - ett utsökt sätt att ta tillvara på några skivor surdegsbröd. Har du bara färskt bröd, kan du torka brödet i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Hittar du inte burrata går det lika bra med mozzarella.

TILL RECEPTET

GETOSTTARTE MED HONUNGSROSTADE BLÅBÄR

Vackra små godingar som inte behöver gräddas. Förbered gärna några timmar innan. Själva skalen kan förberedas dagen före. Fyller en stor pajform, eller 6 portionspajer, och kan serveras både som förrätt och dessert.

TILL RECEPTET

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.