Bygg en bättre burgare

Burgarsäsongen är här! (Jo, det är säkert. Man kan ha täckjacka på sig när man grillar.) Att göra en bra burgare är en konst, men hur går man från bra till bäst? Med ost såklart! Här får du en liten guide till våra fem favoritostar för att bygga en bättre burgare:

Cheddar

Antagligen den mest populära osten till hamburgare. Cheddar har en trevlig sälta och stark smak som står sig väl mot andra starka smaker som barbequesås eller bacon. Dessutom smälter den fint och gör burgaren extra saftig.

Brie

Fantastiskt kletig! En krämig brie-burgare kan få vilken skeptiker som helst att göra en helomvändning. Brie funkar dessutom förvånansvärt väl med sältan från bacon.

Getost

Getost är ett lite lättare alternativ till burgaren. Med sin milda, men säregna smak lyfter den burgaren till nya höjder utan att ställa sig i vägen. Funkar fint till både bacon och grön chilipeppar.

Gouda

Gouda (gärna rökt) och barbequesås är en perfekt matchning. En något kraftigare smak med fina smältegenskaper som kompletterar resten av burgarens ingredienser bra. Dessutom en fin smakkompis till rädisor, av alla saker.

Ädelost

Smakrik, salt och skarp. Ädelost är en perfekt ost för både ostälskare och burgarfantaster. Funkar perfekt till syltad eller karamelliserad lök och gifter sig med majonnäs på ett sätt som inte går att beskriva. Kolla här.

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.