Sparris och ost – lätt och gott

Sparrissäsongen är här! Det fina med sparris (förutom den goda smaken) är att de inte kräver så mycket fix, eftersom det bästa sättet att servera sparris på oftast är det enklaste.

Sparris är en fantastisk kompis till ost. Hårdostar som parmigiano eller gouda tillför en trevlig sälta som funkar bra med sparrisens fräscha smak. Om du känner dig modig och sugen på en rätt med lite mer riv kan du med fördel smula lite blåmögelost över sparrisen.

I det här lilla mästerverket grillar vi helt enkelt sparrisen och serverar med lite ringlad olivolja och flagor av Castello Aged Gouda.

TILL RECEPTET

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.

 

 

Visa alla artiklar