Kvibille mejeri fyller 100 år!

Kvibille mejeri är ett av Sveriges äldsta mejerier. Här har vi tillverkat ost i decennier – allt från Hushållsost till Stilton har skeppats från mejeriets lastkaj. Idag är det ädelost och cheddarost som sätter Kvibille på ostkartan. Den 4 juni klockan 10–15 firar vi vår 100-årsdag med öppet mejeri, där du kan hälsa på hos oss och lära dig mer om våra ostar och vår historia.

Tid och passion är två ingredienser som alltid finns i våra ostar. Vi tror nämligen att allt som får ta sin tid blir bättre. Inte minst smak. Våra passionerade ostmästare ser till att alla ostar som lämnar mejeriet håller högsta kvalitet och smakar precis så gott som våra ostar alltid har gjort. Och vi fortsätter att utveckla våra ostar med nya sorter och smaker.

Nu på lördag 4 juni klockan 10–15 kan du få se Kvibille mejeri innifrån. Hälsa på där ostmagin skapas, en dag med rundvandring, provsmakning, tävlingar och besök av Årets Kock.

Och när du ändå är här kan du passa på att titta in i den alldeles nyöppnade Ostboden – testa lokalt producerade osttillbehör, Kvibille gästgiveris egna goda tilltugg, köpa fina prylar till ostbrickan och kanske, om du har tur, smaka på ostar på besök. Goda ostar som aldrig hinner komma till butiken innan de är slut.

Välkommen till Kvibille – cheddarostens och ädelostens svenska hemvist!