5 grymt goda såser till dina burgare

Gör dina burgare till något att minnas! Här tipsar Castello om fem riktigt goda såser som får vilken burgare som helst att vakna till liv, att lyfta, att explodera i munnen, att, ja, du fattar. Vad sägs om en kryddig Bloody Mary-sås, en vågad Mojo med cheddar eller kanske en krämig och smakrik avokadoaioli?

En bra burgarsås gör hela skillnaden och kan lyfta din (förhoppningsvis redan goda) burgare till nya nivåer. Och varför nöja dig med bara "gott" när en liten extra insats kan resultera i "supergott!"? Imponera på dina gäster, eller bara på dig själv, med en av våra goda burgarsåser – från len och krämig till härligt bitig finns det något för alla.

BLOODY MARY

Från en av världens bästa cocktails till en av världens bästa burgarsåser. Den här kryddiga och uppfriskande såsen har alla goda smaker från en klassisk Bloody Mary och dessutom egenskaperna från en redig och het hamburgerdressing. Perfekt på en nygrillad burgare!

CHIMICHURRI 

Chimichurri är en kall, grön sås ursprungligen från Argentina. Men nu är den här! Full av goda smaker av färska örter, chili och vitlök. Perfekt till grillat kött – både burgare och biffar. 

MOJO CHEDDAR

Paprika, vitlök och kummin är en riktigt bra kombo till en god Castello-cheddar. Gör en god sås av dem – perfekt till grillade burgare eller varför inte som dipp till pommes?

TARTARsås

Sommaren är ett perfekt tillfälle att testa grillade burgare täckta av hemmagjord tartarsås. Det krävs en del hackande för att få till det, men det är det värt. Tartarsåsen är fylld av allt som är grönt och gott – kapris, cornichons, gräslök och persilja – och för att lyfta smaken lite extra blandade vi i en bit Castello Creamy White.

AVOkADOAIOLI

Det är svårt att göra en lista på de bästa burgarsåserna utan att ha med avokadoaioli. Den här såsen passar till nästan allt och är ett säkert kort till din burgare (eller till nästan all grillad mat). Vi hackade ner lite färskhackad koriander pga extra gott! 

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.