3 goda ostar till din sallad

Nu är påsken förbi, och då är det vår. Därmed basta. Visa vintern att nu får det vara nog genom att ta dig an någon av dessa goda vårsallader. Med ost på! Det bästa av två världar. Salladvärlden och ostvärlden. Alla glada.

Njut av alla goda vårsmaker och gör en god sallad med vårens stjärnor - sparris, rädisor, färska örter och spröda små morötter. Det är dags nu, efter 7 månaders vinter.

Här är 3 alldeles utmärkta osttoppings till din sallad, som gör hela upplevelsen lite godare, lite bättre och lite mer vårig.

VÅRSALLAD MED POCHERAT ÄGG, CHEDDAR OCH KRUTONGER

En sallad är en fullgod måltid i sig - hemligheten är bara att ha ett gäng goda och smakrika toppings till alla fräscha grönsaker. I den här salladen har vi lagt till ost för att ge salladen lite extra oomph och krutonger för konsistensen. Och med ett pocherat ägg på toppen behöver du ingen dressing alls. Om du inte vill alltså. Dressing är gott.

TILL RECEPTET

VISPAD CREAMY WHITE MED ROSTAD BOVETE OCH GRÖNSAKER

En Creamy White-dipp är perfekt som topping till din sallad – eller som dipp till alla goda snacks medan nu väntar på att grillen ska bli varm. Eller varför inte som ett fräscht och annorlunda inslag på ostbrickan? Alla dessa val. Om du vill ha mer smak kan du använda en blåmögelost som bas istället.

TILL RECEPTET

Grillade morötter med danablu

Ibland är det enkla det bästa! Grillade morötter, smulig Danablu och en skarp vinägrett är en grym trio i den här vackra vårsalladen. 

TILL RECEPTET

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.

 

Visa alla artiklar