Pairing-tips till dina Castello-ostar

Castellos ostar är många och varierade. Konsten att kombinera dem med rätt dryck för bästa smakupplevelse är en, tja, en konst. Här får du en snabbkurs i några av Castellos populära ostar.

Castello cheese and wine pairingsEn blandning av goda dessertostar tillsammans med ett väl valt gott vin eller en passande god öl kan sparka igång en romantisk kväll eller rentav agera huvudrätt på en middag.

Här presenterar vi några av våra favorit-matchningar till ett gänga Castello-ostar.

CASTELLO® CREAMY HAVARTI

Den här osten funkar fint med en fyllig Chardonnay. Ett rikt och moget vin, som till exempel amerikanska Bonterra, med inslag av smör, tropisk frukt, nötter och vanilj fungerar harmoniskt med den krämiga sältan hos en havarti.

CASTELLO® AGED HAVARTI

Den här osten erbjuder fylliga, väl utvecklade smaker och texturer som är gott och spännande med ett modernt rödvin som till exempel Malbec. Ett förslag är ekologiska Tapiz, organic reserve Malbec, från Argentina. Fruktig smak med inslag av vinbär, plommon och vanilj är en perfekt matchning till en lagrad Havarti.

CASTELLO® BLUE

De skarpa och häftiga smakerna hos den här klassiska osten mår riktigt bra av kontrasterna hos ett friskare vin, till exempel ett gott Riesling-vin. Den nyanserade, söta och friska smaken hos tyska Loosen Riesling Kabinett har inslag av päron, fläder, honung och citrus, vilket förhöjer och fördjupar blåmögelostens karaktär.

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.

 

 

Visa alla artiklar