Perfekt plockmat till nyår

Oxfilé med potatisgratäng och kanske lite hummer är jättegott, vi håller med. Men nyårsmaten kan vara så mycket mer än så! Här har vi samlat några favoritrecept för att vidga dina vyer och wowa dina smaklökar. Gott nytt år!

Ädelost med choklad- och vinbärsmarmelad

En förkrossande god marmelad till ostbrickan! Passar utmärkt till svensk, krämig ädelost.

Ädelost med mango chutney och smörstekta havregryn

Det här ser ut som den klassiska kombon ädelost och aprikosmarmelad, men överraskar garanterat i smakerna. Den kryddiga, syrliga mango chutneyn och de nötiga havregrynen livar upp den kämiga osten.

Chèvrecigarrer med timjan och honung

Perfekt mingelkompis! Funkar även ypperligt som förrätt, eller som huvudrollsinnehavare i en lyxig sallad.

Chèvremousse med varma blåbär

En supergod och uppfriskande rätt där bärens sötma gifter sig perfekt med ostens krämighet.

Getosttarte med honungsrostade blåbär

Vackra små godingar som inte behöver gräddas. Förbered gärna några timmar innan. Själva skalen kan förberedas dagen före. Fyller en stor pajform, eller 6 portionspajer, och kan serveras både som förrätt och dessert.

Chèvre chaud med bärsalsa

En ny tolkning på en klassisk favorit. Och Kanske det godaste som någon ätit, någonsin. Risken med den här rätten är att gästerna kanske blir helt ointressarade av all annan mat.

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.

 

Visa alla artiklar