Unika Castello-ostar på besök

Snart är det jul, och det firar vi med vår tillfälliga ostbox Castello Vintage. I lådan finns tre unika och tre superfina ostar – en Blue & White, en Cheddar och en Gouda. De finns redan ute i butik, perfekt till alla ostfika som hägrar under julmånaderna!

Vintage Selection Cheddar  är en vällagrad och smakrik cheddar som lagrats i 20 månader, skapad enligt traditionella metoder. Det som gör den här osten är unik är en bakteriekultur som kallas Cheshire, som ger osten sin säreget syrliga och intensiva smak med tydligt söta toner. Den långa lagringen gör att den smular sönder när man bryter den, och ger osten en besk, men söt, eftersmak.

Vintage Selection Blue & White  är något så spännande som en hård blåmögelost som blir fastare ju längre den lagras, och som bara blir godare ju hårdare den blir! Trots sin långa lagring har den en mild men fyllig och intensiv smak med svaga toner av champinjon och blåmögel. Osten är lagrad i pergament, vilket ger den en torrare textur än den klassiska blåmögelosten, utan att förlora sin krämiga smak. Osten smälter på tungan när du äter den, lite som att äta nougat.

Vintage Selection Gouda  är en ny och helt unik ost i Castello-familjen, särskilt framtagen för den här ostbrickan. Den är lagrad i en anpassad temperatur för att ge den en fast konsistens. Osten är salt och intensiv, med en len smak av smör och med inslag av söt kola. 
Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.

 

Visa alla artiklar