Hemmagjord örtost - ett vackert blickfång på ostbrickan!

Alltid när jag är i Frankrike och har möjlighet så besöker jag lokala marknader för att handla grönsaker, bröd och självklart ost. På senaste resan gick jag till en väldigt liten men naggande god marknad i Languedoc. Förutom att jag hittade ett saftigt, smakrikt bröd på kastanjemjöl och lokal honung med toner av garrigue (det låga busklandskap med bland annat vild timjan och rosmarin som finns här) så hittade jag en mysig liten getostproducent.

Jag tänker att man kan göra precis samma sak hemma. Köpa en ung eller mellanlagrad getost, pressa fast en kvist av valfri färsk (ekologisk!) ört i passande stil och linda in i ostpapper igen några dagar. Det blir ett vackert tillskott till ostbrickan! Glöm inte en fin honung till. 

Erica Landin

Erica Landin

Erica Landin är aktiealytikern som en dag kom till insikten att hon hellre valde viner till kundmiddagar än pratade om bolagsanalyser. Så varför spendera vardagen med arbete för att finansiera sina verkliga intressen när det gick att göra tvärt om - jobba med sin passion? Erica skolade om sig, blev vinexpert och vinskribent för tidningar världen över. Nu skriver hon även om ost och vin i kombination för Älskade Ost. Och pratar väldigt lite aktier.

Läs mer om Erica här

Visa alla artiklar