Roland Perssons ostbricka Unika

Roland Persson, Årets kock 1990, har för Castello Pop-Up Store tagit fram ostbrickan Unika, där han vill visa goda, annorlunda och spännande smakkombinationer. Istället för att gå den trygga vägen vill han ta ut svängarna lite, och utmana alla ostälskare att vidga sina vyer. Unika-ostarna går inte att köpa någon annanstans i Sverige än i Castello-butiken, så passa på!

Unika Gnalling med äggcrème och ramslök

Ostens något torra karaktär som hjälps upp med en äggcrème. Tillsammans med den intensiva smaklöken och den lena smetanan blir det ett härligt samspel, som med fördel sköljs ner med lite Sancerre.

Unika Ask med rabarbersirap och semitorkat päron

Den här osten är kärv, med en stor och ganska rökig smak som gifter sig med förvånansvärt väl med rabarber och päron.  Tar smakupplevelsen till en ny nivå, särskilt om den avnjuts med en god äppelcider.

Unika Krondild med picklade grönsaker och pepparrot

Unika Krondilds intensiva dillsmak behöver syrade grönsaker och pepparrot för att få en härlig balans i smaken. Drick en kall öl till för att få ut det mesta av upplevelsen.

Unika Havgus med äpple, karamell och salthavre

Unika Havgus är en ost med stor smak och en trevlig sälta. Osten har vad som bäst beskrivs som en havssmak som blir en fantastisk smakupplevelse med äpple och salthavre. Med en god Riesling blir det ännu godare.

Roland Persson

Roland Persson

Roland Persson, Årets Kock 1990, älskar ost. Alltså, på riktigt älskar. Han är mästerkock och gastronomisk mångsysslare som driver restaurangen Palais Metropol. Han har tävlat med Svenska Kocklandslaget och drev i 25 år anrika Franska Matsalen på Grand Hotel. Men strunta nu i det. Här är det ost som gäller för hela slanten.

Läs mer om Roland Persson