På besök i Castello-butiken

Ni har redan fått höra talas om Castellos pop up-butik här på sajten, flera gånger, med jag bara måste skriva några rader jag också. Det var nämligen först idag som det gavs tillfälle för mig att springa förbi Mood-Gallerian i Stockholm för att smaka på ostar.

Jag hade verkligen ingen aning om hur många roliga ostar som Castello gör, trots att jag skriver ost och vin på den här sajten. Pinsamt för mig men jättekul och jättegott! Allra gladast blev jag i de danska Unika-ostarna  har tagit fram. De görs bara i liten produktion och säljs bara till utvalda restauranger i Danmark men så länge butiken är öppen (juni ut) så finns de även här i Stockholm. Ostarna som går under namnet Unika var så goda att de får ett eget inlägg framöver men skynda förbi och köp alla du kan innan de har sålt slut - en var redan väck. Passa då även på att göra följande:

  1. Smaka alla ostar som ligger uppskurna och redo att testas. Fråga gärna om det är någon annan du vill smaka. Jag gillade verkligen Höhlenkäse, Tistrupsost och Castello Black.
  2. Köp en läcker ostbricka eller två för bara 60 kr.
  3. Testa några alkoholfria drycker till. Skippa alkoholfritt vin och gå på en av de läckra, mindre söta fruktdryckerna. Tex en päronmust till en krämig vitmögelost eller en “saft” på färskpressade druvor av Cabernet Sauvignon till en Castello Black.
  4. Köp med dig en påse ost och läckra tillbehör, tillexempel havtornssirap från Jämtland, hem eller i gå-bort-present. Plocka med några roliga receptkort, de är värda att testa.

Och om du har tid en onsdagkväll så ger härliga Tina från Restaurangakademin små ost- och vinprovningar på onsdagar för facila 250 kr.

Nu ska jag hem och göra en ljuvlig ostbricka med mina fynd! Inlägg med vinmatchning kommer framöver!

Erica Landin

Erica Landin

Erica Landin är aktiealytikern som en dag kom till insikten att hon hellre valde viner till kundmiddagar än pratade om bolagsanalyser. Så varför spendera vardagen med arbete för att finansiera sina verkliga intressen när det gick att göra tvärt om - jobba med sin passion? Erica skolade om sig, blev vinexpert och vinskribent för tidningar världen över. Nu skriver hon även om ost och vin i kombination för Älskade Ost. Och pratar väldigt lite aktier.

Läs mer om Erica här