Ett alkoholfritt alternativ till midsommar

Att kombinera mat och dryck behöver inte alltid vara så himla knepigt. Ibland räcker det med att man har två dominerande smaker som bara går väldigt bra tillsammans. Ofta blir det lätt så att man utgår efter vilken ost man har köpt för att sedan matcha med en passande dryck. Den här gången tänkte vi göra tvärtom.

Med solen i ryggen på väg från jobbet så kände jag att något lätt, fräsch och parfymerat vore grymt gott att ha i glaset. Därför föll dagens lott på Wild English Elderflower från Fentimans bryggeri i Manchester - en ingefärsbaserad soda infuserad med engelsk fläder och med lite päronmust tillsatt för extra djup.

Lätt och aromatisk, passar den bra till lite mildare ostar exempelvis en krämig färskost eller en inte så stallig getost. Kolsyran hjälper till att balansera fetman och har man dessutom en ost rullad i örter som gräslök eller persilja så är kombon en succé.

En rolig parantes är att sodan med sin tydliga fläderaromatik nästan blir som en alkoholfri Sauvignon blanc och det är svårt att gå fel med Sauvignon blanc och getost. Skål!

/ Sebastian

Dryck Sthlm

Dryck Sthlm

Dryck Sthlm vurmar för kvalitetsdryck, oavsett om det är en must med tydlig ursprungskänsla, hantverksmässig ginger beer eller siciliansk chinotto . Vår historia startar 2011, när vi i familjen Lagnetoft började prata om att driva ett företag tillsammans. Efter tre års sommelierstudier i Grythyttan kom vi av en slump i kontakt med fler alkoholfria dryckesproducenter. Vi saknade alla bättre alkoholfri dryck såväl på krogen som i affären och med Davids kunskap, våra nya kontakter och ett skriande behov, tillsammans med snabb respons några pionjärkunder lyfte företaget väldigt fort och växer än idag.