Enkla desserter med ost

När någon nämner ordet ostdessert är det första du tänker på cheesecake. Erkänn? Men här kommer lite varianter på ostdesserter. Alla är väldigt goda, enkla att göra och gjorda på en god havarti.

Grillade päron med Castello Havarti Creamy cheese: Dela 6 päron på längden, lägg dem i en ugnsform och grilla dem på hög värme tills de är mjuka på båda sidorna. Blanda samtidigt 0,75 dl farinsocker med 0,75 dl skalade mandlar. Ta ut päronen ur ugnen, strö över lite av socker- och mandelblandningen och lägg på en liten skiva havarti. Ställ tillbaka päronen i ugnen tills osten har smält. Servera med honung.

Äpplen med Castello Havarti Creamy cheese: Blanda 2 tärnade äpplen med 200 gram tärnad havarti, 1/2 tesked kanel och 2 matskedar farinsocker. I en skål alltså. I en annan skål ska du blanda 2,5 dl mjöl, 1 dl smält smör, 1 dl farinsocker och en nypa salt. Blanda för hand tills allt blir grynigt. Smöra en ugnsform, lägg i äppelblandningen och täck med mjölblandningen. Tillaga i ugn i 25-30 minuter tills ytan är gyllene. Servera med vaniljglass.