Välkommen till Castello Pop-up Store!

Nu har Castello Pop-up Store i MOOD Stockholm öppnat! Här kommer besökare att kunna äta och dricka gott, testa spännande och oväntade smakkombinationer och ta del av ost- och vinprovningar. Hittar du något du tycker om kan du givetvis köpa med dig osten hem.

Castello Pop-up Store sker i samarbete med Roland Persson, Årets Kock 1990, Christian Hellberg, Årets Kock 2001, och Tina Trigg, sommelier på Resturangakademien. Trion kommer att ta fram nya recept, visa sina favorittips och hemligheter för att lyckas med den perfekta ostbrickan och hålla kurser i vilka viner som passar bäst till.

Vi fick tag i de (lätt premiärstressade) ansvariga för butiken, för att reda ut vad en pop-up-butik är och varför de valt att gå den vägen.

Varför valde ni att öppna en pop-up-butik?

-       Vi tycker det är ett bra sätt för kunder att ta del av Castellos ostkultur, säger Maria Tornell (till vänster i bild) från Castello. Vi vill visa upp innovation, osthantverk och spännande smakupplevelser. Och så är det ju roligt att öppna en ostbutik såklart!

Vad kommer ni att erbjuda på plats?

-       Oväntade smakkombinationer tillsammans med våra stjärnkockar, ost- och vinkurser med vår sommelier plus lite kurser och tävlingar, säger Emma Haraldsson (till höger i bild), som är projektledare för pop-up-butiken. Vi vill också utforska ett helt nytt fikakoncept: Fika med ost!

Besökarna kommer att kunna sitta i butiken och ta en paus, dricka något gott och testa olika ostbrickor som Roland Persson tagit fram. 

Varför ska man besöka butiken?

-       För att lära sig mer om ost, köpa spännande tillbehör, och för att bli inspirerad såklart. Vi hoppas att det här blir en liten oas för ostälskaren, säger Emma. Det finns också flera exklusiva ostar här som inte säljs någon annanstans i Sverige.

Kommer det att vara några aktiviteter kring butiken?

-       Dels har vi vår instagram-tävling just nu där du kan vinna en helg i Stockholm med övernattning på Grand Hotel, spabesök och lyxig middag på Roland Perssons restaurang. Sen kommer vi att ha vin- och ostprovningar varje vecka, snapskväll och speciella ostkorgskvällar, avslutar Emma.

Castello Pop-up Store har öppet 7 maj-26 juni.