ROLAND PERSSON, ÅRETS KOCK OCH OSTEXPERT

Roland Persson, Årets Kock 1990, älskar ost. Alltså, på riktigt älskar. Han är mästerkock och gastronomisk mångsysslare. Han har tävlat med Svenska Kocklandslaget och drev i 25 år anrika Franska Matsalen på Grand Hotel. Men strunta nu i det. Här är det ost som gäller för hela slanten.

Roland Perssons stora ostintresse väcktes när han på Grand Hotel kom i kontakt med den franske ostgrossisten Hervé Mons.

”Ost är ett fantastiskt hantverk som jag respekterar enormt. Varje ost är unik och påverkas av allt från betet till rasen på kon. Dessutom passar ost vid alla tillfällen, från frukost till vickning,” säger Roland Persson.

Roland fascineras av allt med ost, från tillverkning till den färdiga produkten. Och osten har alltid en given plats på hans matbord. Enligt honom innehåller den perfekta osttallriken fem ostar: en hårdost, en kittost, en brie, en camembert och en grönmögelost.

”Men var ostarna kommer ifrån är en smaksak,” säger han. 

Här på Älskade Ost kommer Roland Persson att blogga och dela med sig av sina bästa recept och tips på spännande smakkombinationer.