Gör en mac'n'cheese av ostlådans restbitar

När det blir höstrusk och mörkt ute blir jag sugen på det vi i USA kallar “comfort food”. Varm, mild mat som påminner om barndom och som gör vardagen lite mjukare. Pannkakor med sylt, potatismos med falukorv, gratäng. Mat som värmer inifrån. Som gärna är gratinerad under ett täcke av ost. Den absoluta vinnaren i kategorin amerikansk comfort food är Mac n’ Cheese - USAs variant på makaronigratäng. Den har börjat bli populär även på finkrogar i Sverige, ofta uppiffad med extra smakrika ostar eller tryffel.

Här är min variant, som dessutom ger en utmärkt möjlighet att ta tillvara på de små bitar som blir kvar i ostlådan men som kanske inte är snygga nog för ostbrickan till middag med vänner. Ju roligare ostar desto roligare smak men se till att minst hälften är en något mindre lagrad hårdost typ cheddar eller Svecia så det blir krämigt. 

Se receptet här.

Erica Landin

Erica Landin

Erica Landin är aktiealytikern som en dag kom till insikten att hon hellre valde viner till kundmiddagar än pratade om bolagsanalyser. Så varför spendera vardagen med arbete för att finansiera sina verkliga intressen när det gick att göra tvärt om - jobba med sin passion? Erica skolade om sig, blev vinexpert och vinskribent för tidningar världen över. Nu skriver hon även om ost och vin i kombination för Älskade Ost. Och pratar väldigt lite aktier.

Läs mer om Erica här

Visa alla artiklar