3 Comfort Food-favoriter

Chili Cheese Tops, Croque Madame & Blooming Onion - här är tre recept på Comfort Foods som känns som mer än bara mat.

Comfort Food handlar om att skämma bort sig själv med mat som smakar gott och som får dig att må gott. Comfort food är mer än bara mat. Det är mat som kan förbättra ditt humör, och som kan göra hela skillnaden en kall och grå höstdag.

Och varför kämpa emot när du kan äta något som får dig att må bra? Här är tre recept på god och värmande comfort food:

Chili Cheese Tops

Chili Cheese Tops är perfekta för kvällar då du bara vill skämma bort dig själv och sitta i soffan och mysa. Ett tips är att förbereda smeten flera dagar i förväg, så är steget från köket till myset mycket kortare.

TILL RECEPTET

 

Croque Madame

Croque Madame är mer eller mindre en Croque Monsieur, men med ett stekt ägg ovanpå. Ägget ska visst se ut som en liten damhatt, därav namnet. Det finns ett gäng olika versioner, som Croque Provençal (med tomatskivor), Croque Hawaiian (med ananas), och Croque Mademoiselle (utan skinkan, men med en liten sallad). Möjligheterna är oändliga. Typ. 

TILL RECEPTET

 

Blooming Onion med chipotle- och ostdipp

Gillar du friterad lök? Gillar du massvis med friterad lök, knaprig på utsidan och mjuk på insidan? Då är det här antagligen ditt nya favoritrecept. Namnet "Blooming onion" kommer sig av att rätten ser ut som en blomma. Med lite fantasi i alla fall. Logiskt ju.

TILL RECEPTET

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd

Jonathan Swärd är en ostälskande nörd som gillar att leka vuxen. Barn, fru, Volvo – hela paketet. Han inledde sin karriär som journalist innan han gav sig in i copyvärlden och nu har han till slut landat som redaktör på Älskade Ost. På sin fritid läser han alldeles för mycket, tillbringar stor del av sin tid på golvet med leksakstraktorer och dricker kopiösa mängder te. Som barn ville han bli en ninja.

 

 

 

Visa alla artiklar