Kvibille vinn tid. Tävla om 8 timmar extra i veckan i ett år


Tävlingen är slut
Besök Kvibille

Vi har tid

Att brinna för något, bli helt uppslukad av sitt intresse och ägna all sin tillgängliga tid på det är inspirerande. Huvudpersonerna i våra filmer är passionerade personer som vet vad de gör med sin lediga tid. Vi är säkra på att det finns fler.

Johan

Johan Sundin –
Betes­byggare

175 fiskedagar om året är få förunnat. Johan kombinerar jobbet som teknisk konsult med sitt fiskeintresse men har ändå tid att bygga hundratals fiskebeten per år. Han gör det för sig själv, åt sina vänner och till de som vill ha ett handgjort bete, gjord av någon som verkligen vet vad fiskarna nappar på. 

Sanna

Sanna Koosz –
Lerfigurs­skapare

Ett slutprojekt i Årjäng resulterade i en ateljé fylld med lerfigurer i Norrköping. Sanna Koosz ägnar all sin lediga tid åt att låta lera komma till liv och förmedla känslor. Hon hittar inspiration i sin vardag, på en busshållplats eller i en hiss, och i hennes händer formas inspirationen till figurer som roar och väcker eftertanke.  

 

Roger

Roger Nellsjö – Knäckebröds­bagare

Att baka med dottern under pappaledigheten väckte knäckebrödsbagaren i Roger. Tillsammans kavlade de knäckebröd så fort de fick tid och tillfälle. Jakten på nya spännande smaker och former, kombinerat med roligt häng med dottern fortsätter långt efter att pappaledigheten tagit slut. 

 

Välkommen till Kvibille!

Alla har vi någon gång upplevt att tiden går för långsamt. Eller för fort. Vi saknar den ofta, och vi behöver den för att utvecklas. För att må bra. Tid är något av det viktigaste vi har.

I Kvibille försöker vi ta vara på tiden.

Vi tror oss veta att allt som får ta sin tid blir bättre. Det är därför vi har låtit den vara en ingrediens i våra ostar i snart 100 år. Det ska vi fortsätta med – för alla som älskar ost skull.